Lady Coon's Maine Coon

Lady Coon's är en liten uppfödning i hemmiljö där vi har som mål att föda upp friska och sunda Maine coon katter med ett bra och trevligt temprament. Våra första maine cooner flyttade in sommaren 2002 och sedan var vi fast!

Vi som har katteriet heter Madeleine och Anders och bor en bit utanför Varberg. Förutom våra katter så håller vi även på med sportfiske samt har ett stort trädgårds, svamp och fotointresse.

Namnet Lady Coon's kom ifrån vår första hona som heter Furuhöjds Lovely Lady. (Lady + Maine coon = Lady Coon)

Avelsfilosofi

I vårt avelsarbete premieras hälsa som det allra viktigaste. Alla våra avelskatter är testade för HCM/HD samt DNA testade för MYBPC3 mutationen och PK. Vi stödjer fullt och fast rasringen Maine Coon-kattens/PawPeds hälsoprogram (Mer information om hälsoprogrammet kan ni hitta här.)

Då det känns viktigt att bevara rasen så frisk och sund som möjligt vill vi arbeta för att bredda avelsbasen för att minska inaveln. Vi tycker också att det är viktigt att försöka få fram så låg klonade katter som möjligt utan att för den skull förlora de rastypiska egenskaperna som gör Maine coonen till vad den är.


About us and Lady Coon's

Ladycoons is a small breeding of Maine Coon cats.
The cats are living together with us in our house outside Varberg on the west coast of Sweden.
Our goal is to breed healthy and sound cats with a nice temper.

We are working for a broader breeding stock to decrease inbreeding.
All our breeding cats are tested for HD, HCM, HCM-DNA and PK in order to prevent these diseases to spread to next coming generations.
We are Madeleine and Anders and besides our cats we are also breeding ornamental fishes and are both keen on sports fishing and gardening.
The name of out cattery, Lady Coon's, originates from our first female, Furuhöjds Lovely Lady. (Lady + Maine coon = Lady Coon's)